top of page

07 09 2020

-

Voor deze opdracht hadden we best wel snel een plan. lampen kappen als afscherming van de wereld om ons heen. in de kringloop winkel vonden we ook nog zonnen brillen en wat oude tijdschriften. alles gecombineerd zorgde voor een grappig effect. Vooral met foto's werkte de lampen kappen erg goed.

portret van gras

Portret van gras

14/9/2020

Voor het speed daten had ik de portret van gras opdracht gekozen. Ik had ook al meteen een beeld van hoe het er uit zou moeten zien. Een metaal frame met daar door heen lange sprieten gras geweven. Helaas ging het metaal werken erg slecht door dat ik het ijzerdraad verbond met kleine 'knoopjes'. het werkte helaas gewoon niet. Het effect was uiteindelijk erg matig en ben niet blij met het resultaat. Meschien ga ik het volgend jaar weer opnieuw proberen?

keramiek

Keramiek

28/9/2020

Bij deze opdracht had ik een houten speel auto geboetseerd en daarna door midden gesneden en uit gehold, de lampen kap van de eerste opdracht gebruikt en het afgehakte hoofd van een van mijn knuffels. Het was een behoorlijke uitdaging om alles ze te maken dat ik er tevreden mee was vooral de houten auto heb ik lang over gedaan. Ik was lang onzeker hoe ik nou een compleet beeld kon maken van deze drie voorwerpen die helemaal niks met elkaar te maken hadden. Uit eindelijk ben ik best wel blij met het beeld het stelt heel erg niet voor maar ik vind het wel leuk hoe het een door kijk heeft.

Bij het glazuren heb ik vooral geëxperimenteerd met natuurlijke  kleuren. Dat betekende dat ik steeds oxides gebruikte, metalen. Elk ging door een interessante metamorfose wanneer het gebakken werd dus ik ging er enig zins blind in toen ik mijn testje deed. Al de kleuren die ik terug kreeg van mijn testjes waren erg zacht en vaal en somige waren erg slecht gelukt. het was vaak te donker of juist te licht.

Toen ik mijn eindwerk ging kleuren heb ik ook alleen ijzeroxide en koper oxide gebruikt om dat die proefjes nog enigszins gelukt waren. Ik probeerde er de juiste hoeveelheid op te doen zodat het niet teveel of te weinig op zou zitten. daar naast smeerde ik er nog een dikke laag transparant glanzend op om dat dat goed werkte in de proefjes.

Uit de oven bleek dat alles goed gelukt was het was niet te weinig of te veel het was gewoon precies goed. ik ben erg blij met het resultaat geworden.

spel

spel

5/10/2020

Voor het werken met kunst stof had besloten om kopieën te gaan maken van een sleutel die ik had het leek mij leuk om iets met sleutel gaten te maken maar ik wist nog niet precies wat. De mal maken en het uit gieten ging best goed het enige probleem waar ik tegen aan liep was dat de bepaalde onderdelen van de mal helaas te smal waren om goed afgegoten te worden dus is het niet elke gelukt.

Voor het spel bord heb ik erg gefocust om het verticaal te maken zo dat je via elk sleutel gat op laag lager terecht komt, met dan als doel wie het eerst benende is. toen ik met dat idee speelde kon moeilijk kiezen voor een vorm dus besloot ik het spelbord uit losse onderdelen te laten bestaan zodat het elke keer anders in elkaar gezet kon worden.

WhatsApp Image 2021-01-15 at 21.05.31 (3
metaal constructie

Metaal Constructie

28/9/2020

Toen ik tijdens de eerste les van constructief uitleg kreeg over de metaal werkplaats wist ik dat ik mijn portret van gras wou herkansen. Het idee zat nog steeds in mijn hoofd en ik achtte het gewoon haalbaar, zeker met de nieuw kennis en technieken die ik nu voor me had.

Ik ben toen eigenlijk zonder plan gewoon begonnen met het in elkaar zetten van een metalen frame door te twee-puntslasen. Ik begon bij de nek en werkte naar boven het ging redelijk snel dankzij de makkelijke verbinding maar het bleef helaas wel erg veel werk, het was een groot hoofd.

Toen ik klaar was met het lassen had ik het hoofd mee genomen naar huis om dicht te gaan weven met wol(in plaatst van gras tijdens mijn eerste poging). ik kwam er achter dat ik dat eigenlijk geen leuk effect vond wanneer het was dicht gewoven, ik was een beetje gaan houden dat je er door heen kon kijken. dus ik besloot om het heel grof te weven in een soort driehoeksvormen.

WhatsApp Image 2021-01-15 at 12.28.58.jp