water loper

10/9/2020

De eerste opdracht heb ik in quarantaine moeten uitvoeren. Met een tekort  aan zand heb ik toen een water loper gemaakt. Dit werd een behoorlijk knutsel project om er voor te zorgen dat er geen water lekte en dat het met gelijk tempo naar benende stroomde. gelukkig was dit na een boel gedoe gelukt. Het video onderdeel van de opdracht had ik alleen niet helemaal goed begrepen en heb de video opgenomen een plek waar een boel klokjes en metertjes hingen.

Photohacks

17/9/2020

Voor de Photohacks wou ik graag iets doen met visuele woordgrapjes. Met de algemene beschouwing in het nieuws wou ik iets doen met politiek en zo werden Jesse Klaver en Henk Krol goeie  kandidaten. Ik ben erg blij met het resultaat geworden.

 

Soundscape

28/9/2020

Voor de soundscape had ik al van af het begin het idee dat ik iets met taal wou doen. Toen we als groepje gingen brainstormen over hoe we het onderwerp gingen koppelen aan de soundscape kwamen we best wel snel op het idee dat we iets met nieuws wouden gaan doen.

Van af dat punten gingen we opzoek naar geluiden die iets te maken hebben met nieuws. Het geritsel van kranten papier, de stem van het acht uur journaal en notificatie geluiden van app's kwamen al snel naar boven. Hiernaast hadden we ook de opgenomen geluiden van Maxima's parkiet, maar die konden we nog niet hellemaal plaatsen in ons thema. Toen we wat oefende met de verschillende geluiden met elkaar combineren werd het al snel een behoorlijke herrie. En hier uit werd ons concept geboren: het verstikkende effect dat het nieuws op ons kan hebben. het gefluit van Maxima's parkiet paste hier ook perfect bij, zoals het spreek word de kanarie in de kolenmijn. Wanneer de chaos van het nieuws het hoogte punt had bereikt fluit de parkiet een laatste keer en hoor je voor de laatste minuut een koolmonoxide melder afgaan.

Voor de opstelling zaten we met onze rug naar het publiek en onze laptops open zodat alleen onze silhouetten zichtbaar waren. Om zo een late avond werksfeer aan te geven.

 
00:00 / 04:04

Straat Fotografie

1/10/2020

Ik ben net verhuisd naar mijn eigen kleine studenten kamer en nam deze opdracht als een moment om mijn nieuw buurt te ontdekken. Rond fietsend kwam viel mij op dat er veel wegen onafgemaakt waren. Er was dan wel een begin maar na een paar meter hield het gewoon op, ook dat het er op lijkt dat dat deze wegen al lang vergeten zijn vindt ik erg intrigerend. Ik vraag mij no steeds af hoe dit zo gekomen is.

 

oefenen fotografie

8/10/2020

Voor het verder te oefen met fotografie besloot ik om foto's te nemen bij het metro station in de buurt. Zeker als ik daar later in de avond ben heb ik vaak het gevoel dat er interessante beelden te vinden zijn. Ik heb vooral gespeeld met de sluiter tijd in deze foto's. Ik vindt het nog wel moeilijk om met een camera om te gaan.

 

gegenderde

26/10/2020

Voor het belichten van een aspect van mij zelf wou ik van af het begin al iets doen met gender. Oorspronkelijk zat ik nog te denken om de insteek te nemen van hoe ik naar gender kijk. Maar uit eindelijk  besloot ik het te doen over hoe mijn lichaam gegenderd is als transgender.

Het leek mij interessant om al deze gegenderde aspecten zo objectief mogelijk mogelijk te fotograferen. Omdat te doen heb ik medische foto's geprobeerd te imiteren. het beetje naakt/blauw/doodde effect dat ik erg associeer met medische foto's. Ook leek het mij belangrijk om veel gebruik te maken van afsnijden en kaders. Zo denk dat het objectieve kan versterken, zodat wanneer je een foto ziet je het niet meteen kan plaatsen welk stukje lichaam dat dan zou zijn.

Om de foto's te maken had ik een bouwlamp met een doorzichtig stuk blauw plastic gebruikt voor het over belichte effect. In Lichtroom  heb ik de fotos verder bewerkt, zodat de blauw tinten meer naar voren kwamen. Hier na heb ik in photoshop elke foto een wit kader gegeven.

 

mondkapje - korte film

23/11/2020

Aan het begin waren Wendy en ik onzeker waar we onze korte film over gingen houden. Ons idee was iets over corona; mondkapjes, anti-corona demonstraties, corona nieuws, maar we konden eerst niet kiezen welk onderwerp het interessant kon zijn. Uit eindelijk hebben we voor het mondkapje gekozen omdat de het beste onderwerp leek om via een verhaal te vertellen. Het idee was om de beelden langzaam te versneller en alles steeds drukker te maken. Om Het beklemmende van de corona crisis aan te geven.

ons story bord was erg simpel en maar een grof idee van hoe we het wouden hebben. Het meeste is ontstaat tijden het filmen, zo kwamen we er achter wat voorn shot wel en niet werkten. we toen ook veel meer gefilmd dan we uit eindelijk gebruikt hadden. Ik wou ook graag er voor zorgen dat de audio echt het verhaal onder steunde. zo hadden we besloten al de audio van uit het perspectief van het mondkapje te doen. Zo had ik uit eindelijk een kleine bibliotheek opgebouwd aan audio materiaal om te gebruiken tijdens het editen.

WhatsApp%20Image%202021-01-15%20at%2012.
Knipsel.PNG