top of page

water loper

10/9/2020

photohacks

De eerste opdracht heb ik in quarantaine moeten uitvoeren. Met een tekort  aan zand heb ik toen een water loper gemaakt. Dit werd een behoorlijk knutsel project om er voor te zorgen dat er geen water lekte en dat het met gelijk tempo naar benende stroomde. gelukkig was dit na een boel gedoe gelukt. Het video onderdeel van de opdracht had ik alleen niet helemaal goed begrepen en heb de video opgenomen een plek waar een boel klokjes en metertjes hingen.

Photohacks

17/9/2020

Voor de Photohacks wou ik graag iets doen met visuele woordgrapjes. Met de algemene beschouwing in het nieuws wou ik iets doen met politiek en zo werden Jesse Klaver en Henk Krol goeie  kandidaten. Ik ben erg blij met het resultaat geworden.

sound scape

Soundscape

28/9/2020

Voor de soundscape had ik al van af het begin het idee dat ik iets met taal wou doen. Toen we als groepje gingen brainstormen over hoe we het onderwerp gingen koppelen aan de soundscape kwamen we best wel snel op het idee dat we iets met nieuws wouden gaan doen.

Van af dat punten gingen we opzoek naar geluiden die iets te maken hebben met nieuws. Het geritsel van kranten papier, de stem van het acht uur journaal en notificatie geluiden van app's kwamen al snel naar boven. Hiernaast hadden we ook de opgenomen geluiden van Maxima's parkiet, maar die konden we nog niet hellemaal plaatsen in ons thema. Toen we wat oefende met de verschillende geluiden met elkaar combineren werd het al snel een behoorlijke herrie. En hier uit werd ons concept geboren: het verstikkende effect dat het nieuws op ons kan hebben. het gefluit van Maxima's parkiet paste hier ook perfect bij, zoals het spreek word de kanarie in de kolenmijn. Wanneer de chaos van het nieuws het hoogte punt had bereikt fluit de parkiet een laatste keer en hoor je voor de laatste minuut een koolmonoxide melder afgaan.

Voor de opstelling zaten we met onze rug naar het publiek en onze laptops open zodat alleen onze silhouetten zichtbaar waren. Om zo een late avond werksfeer aan te geven.

straat fotografie
00:00 / 04:04

Straat Fotografie

1/10/2020

Ik ben net verhuisd naar mijn eigen kleine studenten kamer en nam deze opdracht als een moment om mijn nieuw buurt te ontdekken. Rond fietsend kwam viel mij op dat er veel wegen onafgemaakt waren. Er was dan wel een begin maar na een paar meter hield het gewoon op, ook dat het er op lijkt dat dat deze wegen al lang vergeten zijn vindt ik erg intrigerend. Ik vraag mij no steeds af hoe dit zo gekomen is.

oefenen fotografie

oefenen fotografie

8/10/2020

Voor het verder te oefen met fotografie besloot ik om foto's te nemen bij het metro station in de buurt. Zeker als ik daar later in de avond ben heb ik vaak het gevoel dat er interessante beelden te vinden zijn. Ik heb vooral gespeeld met de sluiter tijd in deze foto's. Ik vindt het nog wel moeilijk om met een camera om te gaan.

gegenderde