top of page

30 08 2021

-

Tijdens de eerste les werkten wij van uit het idee van het  familie portretten. Isabeau en ik namen de insteek om een 'Goois' familie portret te maken.

Om ons hier in te verdiepen hebben wij een kort onderzoek gedaan naar de beeldtaal die veel klassieke familie portretten gebruikt werden om status aan te duiden. Deze beeldtaal hebben wij geprobeerd te imiteren in ons familie portret.

Voor de kostuums hebben wij gebruik gemaakt van erg simpel en goedkoop materiaal. Dit geeft voor mij een interessante tweede laag waarin wij de status die bij dit soort portretten hoort in twijfel kunnen trekken.

Het werk heet 'statische statige portretten'.

5-IDEËEN

_Dada-shitposts

_Een vechtkabinet

_Politieke porno

_Gehaakt Geslacht

_Meer straatnamen vernoemen naar vrouwen

01 11 2021

-

Tot het einde van het semester werken we richting de plint expositie, met als thema 'overstijg het particuliere'.

Ik wil hier graag voor van uit het thema wachten werken. Voor zo veel van mijn leven heb ik het gevoel dat ik alleen maar aan het wachten ben, van wachtlijst tot wachtlijst. Ik wacht op corona, ik wacht op mijn operatie, ik wacht op de ggz. Alles ligt onbereikbaar in de toekomst ik ben hier in het nu aan het wachten.

Om dit beeld te geven wil werken met long exposure fotografie, waar op het verloop van tijd duidelijk zichtbaar is.

Hier voor ga ik werken met analoge pinhole fotografie, omdat digitale long exposure erg duur is. Het werken met deze vorm van fotografie lijkt mij ook interessante uitdaging.

5-IDEEËN

_1000 ijzere beeldjes

_Mijn oma is een kunstenaar.

_Stil leven zonder menselijk leven

_Slimme slangen

_Marmeren trans lichamen

08 11 2021

-

Het zelf ontwikkelen van de foto's blijkt een stuk moeilijker te zijn dan ik had gehoopt. Meeste foto's 'mislukken', er is in ieder geval niks herkenbaars aan.

Ik weet ook niet precies waar het aan ligt. Ik heb veel zitten experimenteren met verschillende sluitertijden maar dat lijkt weinig effect te hebben op de kwaliteit. Ook in het ontwikkel proces lijkt het niet te lukken, ik heb daar wel iets meer grip op maar als nog blijft alles abstract.

Een beetje abstract vind ik op zich niet erg, het is gewoon veel ste abstract. Ik wil kijken of ik de best gelukte foto, nog enigszins digitaal kan bewerken tot een beter resultaat.

5-IDEEËN

_Mensen massa, massa mensen

_Corona als STD

_Geslacht vereeuwigen

_Er even niet meer zijn

_Ik denk dus ik weet het nog niet

22 11 2021

-

Voor de Plint expositie heb ik samen met Sammy-lou en Sterre de taak op ns genomen om de flyer en poster te maken.

Sammy-lou en ik hebben samen het ontwerp bedacht. We wouden graag iets hebben dat geïnspireerd was door rasters en hulplijnen. In het ontwerp hebben we ook de vorm van de plinten mee genomen.

De tekst hebben we gebruikt om uit het raster te kunnen breken. De langere stukken tekst zijn geschreven door Sterre en mij.

Voor de plattegrond hebben een bouw tekening van de Breitner gebruikt.

29 11 2021

-               RECENSIE

‘ik wacht, 22 minuten’

Het beeld van Sophie Thomas intrigeert, ik blijf ernaar kijken. Welke beweging zie ik? Kijkt ze mij aan of alleen zichzelf? Hoe stil kun je zitten in 22 minuten en hoe klein bewegingen zijn de bewegingen dan nog?

De titel van het werk ‘ik wacht’ is herkenbaarder geworden in de covid-periode iets waar wij allemaal steeds vaker toe veroordeeld worden; wachten. Hoe vaak sta ik niet in een rij? Alleen Tweeëntwintig minuten is wel erg lang. Ik zou dan zeker op m’n mobiel kijken en daar weer eerst mijn vage beeltenis zien op het zwarte scherm voor ik tot lezen over ga.

En wat zie ik nog van de ander in deze tijd?

Deze foto brengt deze gedachten in mij boven en neemt mij mee in het vage zelfbeeld dat mensen ontwikkelen als we ons niet meer kunnen spiegelen aan de medemens, als we elkaar niet tegelijk spreken en de lichaamstaal niet zien.

Een hedendaagse werkelijkheid waar dit beeld me mee confronteert.

 

Netty Gelijsteen

Beeldkunstenaar

Januari 2022

WhatsApp Image 2022-01-15 at 11.00.50 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-01-15 at 11.00.49 (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-01-15 at 11.00.50.jpeg
WhatsApp Image 2022-01-15 at 11.00_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-01-15 at 11.00.51.jpeg
WhatsApp Image 2022-01-15 at 11.00.49.jpeg
Sophie test.jpg
WhatsApp Image 2022-01-13 at 11.13.52.jpeg
Untitled-1-1200pixel.gif
DSC_0011

13 09 2021

-

Voor het zoeken naar online beeld materiaal wou ik gebruik maken van google maps. Thema's rond om privacy leken mij interessant om te onderzoeken.

Het lukte helaas niet om hier goed beeld materiaal over te vinden.

Om een andere insteek te zoeken in het google maps concept ging ik op zoek naar fotos waar groepen mensen van boven  gefotografeerd zijn.

Door deze foto's op de grond te exposeren krijgt de kijker nog steeds een soort satelliet kijk op de wereld.

5-IDEËEN

_War of the words

_Burkashare(parodie rideshare)

_Bundel medische documenten

_Ontken constructiviteit

_Een ode aan mijn lichaamshaar

WhatsApp Image 2021-10-04 at 16.50.21 (2).jpeg
WhatsApp Image 2022-01-13 at 11.40_edited.jpg

15 11 2021

-

Door de foto wat scherper te maken is het iets (?) minder abstract geworden. Als je goed kijkt is er een silhouet van mij te herkennen. Dat ik niet stil heb gezeten tijdens het maken van de foto's heeft niet geholpen.

Om de kijker wat meer houvast te geven bij het werk wil ik de museum tekst maar gewoon beschrijven wat het is: zelfportret experimentatie met analoge long exposure fotografie. De titel word 'ik wacht, 22minuten'.

5-IDEEËN

_Geel bestek

_Ode aan de vagina

_Product propaganda

_Sublieme huid

_ijzerdraad sjaal

04 10 2021

-

Voor de miranda opdracht heb ik een museum tekstje geschreven over een van mijn favoriete kunstenaar, Mark Rothko. Deze heb ik op de burg getapet voor de academie.

Samen met Wendy en Brit wouden wij ook nog gaan demonstreren in het paleis op de dam tegen de monarchie. Dit lukte helaas niet van wegen te kort aan tijd.

5-IDEEËN

_Ondraagbare kleding

_Politiek pesten

_Dood gaan is een recht

_Abolish the artist

_Onderzoek herculine

d37ad1423a0545d492cbc6df36bcb687-0002.jpg
d37ad1423a0545d492cbc6df36bcb687-0001.jpg
WhatsApp Image 2022-01-12 at 18.46.48.jpeg

06 09 2021

-

Voor de offline foto serie heb wou ik graag iets doen met mensen massa in de stad. geïnspireert door het werk van Jia Zhang-ke dat momenteel in het eye museum te zien is.

Ik besloot van het begin om mij te focussen op de de buiksloterweg pond om zo hopelijk een hoge kwantiteit van foto's ter verzamelen. Hier heb ik drie foto series verzameld. Een van de pond van voren, een van de pond van achter en een van de pond terwijl die open  gaat.

 

De foto's die terwijl de pond open gaat waren het spannends waar de aanzet tot beweging zicht baar is. Deze serie heb ik omgezet naar gif waarin de pond open gaat.

Ik heb de gif gepost op r/amsterdam.

5-IDEËEN

_Nepkunst/nepnieuws

_Waak wesp

_Onderzoek naar de vrouw, de slang en de erfzonde

_Perform je perfomativiteit

_Bondage barbie

27 09 2021

-

Voor de video opdracht leek het mij verder interessant om de kracht van groepen mensen verder te onderzoeken.

Ik heb zelf redelijk activistisch ingesteld heb enig demonstratie bijgewoond. De kleinste was een van 3 mensen en de grootste 40.000 mensen. Heeft de hoeveelheid mensen invloed op uitspraak?

Ik heb mij zelf opgenomen terwijl ik zeg dat ik het hier niet mee eens ben. In totaal heb ik  iet meer dan 660 keer mijn ontevredenheid geuit in 64 verschillende opnames van in totaal iets meer dan een uur aan beeld materiaal.

In de editing heb met behulp van een grid van 8 bij 8 al de verschillende beelden naast elkaar gezet. Ze worden daarna langzaam zicht baar tot dat dat het volledige beeld gevuld is.

5-IDEEËN

_Nieuwe complot theorieën

_Een kinder-bitcoin-mijn

_Is mijn lichaam van mij?

_Wacht-wachtlijsten

_Museumbordjes verzamelen

bottom of page