30 08 2021

-

Tijdens de eerste les werkten wij van uit het idee van het  familie portretten. Isabeau en ik namen de insteek om een 'Goois' familie portret te maken.

Om ons hier in te verdiepen hebben wij een kort onderzoek gedaan naar de beeldtaal die veel klassieke familie portretten gebruikt werden om status aan te duiden. Deze beeldtaal hebben wij geprobeerd te imiteren in ons familie portret.

Voor de kostuums hebben wij gebruik gemaakt van erg simpel en goedkoop materiaal. Dit geeft voor mij een interessante tweede laag waarin wij de status die bij dit soort portretten hoort in twijfel kunnen trekken.

Het werk heet 'statische statige portretten'.

5-IDEËEN

_Dada-shitposts

_Een vechtkabinet

_Politieke porno

_Gehaakt Geslacht

_Meer straatnamen vernoemen naar vrouwen

Untitled-1-1200pixel.gif
DSC_0011

06 09 2021

-

Voor de offline foto serie heb wou ik graag iets doen met mensen massa in de stad. geïnspireert door het werk van Jia Zhang-ke dat momenteel in het eye museum te zien is.

Ik besloot van het begin om mij te focussen op de de buiksloterweg pond om zo hopelijk een hoge kwantiteit van foto's ter verzamelen. Hier heb ik drie foto series verzameld. Een van de pond van voren, een van de pond van achter en een van de pond terwijl die open  gaat.

 

De foto's die terwijl de pond open gaat waren het spannends waar de aanzet tot beweging zicht baar is. Deze serie heb ik omgezet naar gif waarin de pond open gaat.

Ik heb de gif gepost op r/amsterdam.

5-IDEËEN

_nepkunst/nepnieuws

_waak wesp

_onderzoek naar de vrouw, de slang en de erfzonde

_perform je perfomativiteit

_bondage barbie

13 09 2021

-

Voor het zoeken naar online beeld materiaal wou ik gebruik maken van google maps. Thema's rond om privacy leken mij interessant om te onderzoeken.

Het lukte helaas niet om hier goed beeld materiaal over te vinden.

Om een andere insteek te zoeken in het google maps concept ging ik op zoek naar fotos waar groepen mensen van boven  gefotografeerd zijn.

Door deze foto's op de grond te exposeren krijgt de kijker nog steeds een soort satelliet kijk op de wereld.

5-IDEËEN

_war of the words

_Burkashare(parodie rideshare)

_bundel medische documenten

_ontken constructiviteit

_een ode aan mijn lichaamshaar

WhatsApp Image 2021-10-04 at 16.50.21 (2).jpeg