top of page

19 03 2021

-

vorige en deze les hebben wij (Eelke, Isabeau, Dannie en ik) twee spellen uitgewerkt, die gespeeld kunnen worden met met de eerder verzamelde foto's

Een memorie spel waar onthouden en het snel leggen van verbanden essentieel is om te kunnen winnen.

En een spel dat wij online letter trein hebben genoemd

12 03 2021

-

Weer zijn we deze dag bezig geweest met het onderwerp typografie en compositie hier van.

Ik heb van Meike 10 door haar gemaakte foto's   van verschillende vormen van  typografie gekregen.

Dit gecombineerd met 10 van mijn foto's ben ik weer composities gaan maken met nu de nadruk op het verband tussen verschillende topografieën.

WhatsApp Image 2021-03-12 at 11.26.51.jp
WhatsApp Image 2021-03-12 at 11.26.52 (1
WhatsApp Image 2021-03-12 at 11.26.51 (2
WhatsApp Image 2021-03-12 at 11.26.51 (1
WhatsApp Image 2021-03-12 at 11.26.52.jp
online letter trein.PNG
online memorie.PNG

05 03 2021

-

voor deze opdracht heb ik foto's gemaakt van verschillende vormen van typografie die ik bij in de buurt kon vinden.

Daarna zijn de heb ik verschillende composities gemaakt met foto's om zo een gevoel te krijgen voor hoe verschillende lettertypes naast elkaar werken.

compositie 1.jpg
compositie 3.jpg
compositie 4.jpg
compositie 2.png

09 04 2021

-

In deze les zijn we begonnen met het digitaal ontwerpen van een poster waar de nadruk moet liggen op de klimaat verandering.

De eerste quote waar ik mee aan de slag ging (tekengebied 2,3) wou ik de nadruk leggen op het tekort aan tijd dat wij eigenlijk hebben. De tien jaar verwijst naar dat we in 2030 een CO-2 reductie moeten hebben van tenminste 45%. Mijn idee was ook om de 'tien' met verf door te strepen en slordige geschilderde 9 er naast te zetten om zo het verloop van tijd te benadrukken.

Ook wou ik graag iets doen waarmee ik kapitalisme koppelde aan de klimaat verandering (tekengebied 5). De quote verwijst naar hoe 100 bedrijven verantwoordelijk zijn voor 71% van alle CO-2 uitstoot. Ik wou graag een visuele link leggen tussen de twee, maar het werd helaas erg rommelig.

Het thema waar ik het meest mee bezig ben geweest was de dreiging van klimaat verandering (tekengebied 4, 6, 7, 8, 9). Het thema en de quote zijn geïnspireerd door het pamflet van Rutger Bregman 'het water komt'. Ik wou met deze poster het idee van nood en het belang van nu iets doen laten zien. Ik heb dit geprobeerd weer te geven door veel met kleur te spelen maar uiteindelijk had het voor mij niet het gevoel van urgentie die ik denk dat het thema nodig heeft.

Tekengebied 2
Tekengebied 3
Tekengebied 4
Tekengebied 5
Tekengebied 6
Tekengebied 7
Tekengebied 8
Tekengebied 9
Tekengebied 10

16 04 2021

-

In mij concept ben verder gaan inzoomen op het gevoel van de onontkoombare dreiging  die verbonden zit aan de verandering van het klimaat. ik ben verder gaan experimenteren met hoe ik dat het beste kon weergeven (tekengebied 11, 12, 13)

 

Een belangrijk verandering die ik heb gemaakt is de hoeveelheid wit ruimte op de poster. Deze heb ik zo minimaal mogelijk gemaakt, om zo op het gevoel van verdrinking en verstikking in te spelen. De tekst verdwijnt langzaam in de achtergrond als of de deze roep om hulp ook langzaam verdrinkt. De poster voelt voor mij echt als laatste nood kreet om de kijker bewust te maken van de angst aanjagende realiteit van klimaat verandering.

Voor de achtergrond kleur heb ik een erg donkere blauw gekozen, om zo een meer gelaagde zwarte kleur te krijgen. De poster heb ik laten uitprinten op A2 formaat, ik denk dat hier de grote helpt met verstikkende gevoel versterken. Daarnaast heb ik het ook uitgeprint op mat papier, glossy weerkaatst te veel licht en ik hoop dat mat een diepere kleur zwart op levert.

De titel van dit werk is net als het pamflet waar ik het op heb gebaseerd 'HET WATER KOMT'.

Tekengebied 11
Tekengebied 12
Tekengebied 13
het water komt_poster21024_1

16 04 2021

-

In mij Toen ik mijn poster eenmaal geprint had kwam ik er meteen achter dat a2 niet zo groot was dan ik dacht. Ook realiseerde ik mij dat glossy de betere keuzen geweest was voor mijn poster. Eigenlijk meteen na het printen had ik al besloten dat ik het over wou doen.

Tijdens mijn presentatie kreeg ik als feedback dat de achtergrond te zwart was en de tekst te dicht op elkaar stond.

Met mijn eigen verbeterpunten en de tips van mijn mede studenten heb ik een nieuwe versie van mijn poster ontworpen. De letter grote heb ik gelijk gehouden met mijn eerste poster door het lettertype te halveren.

De poster is op glossy a1 formaat geprint.

het water komt_final31024_1

15 05 2021

-

Voor het unselfish boek wou ik graag iets doen briefen die aan mij gericht waren.

Ik heb een verzameling van ongeveer 40 tot 50 briefen die mijn opa naar mij heeft verstuurd. De eerste brief is gedateerd vijf dagen na mijn geboorte en de laatste brief heb ik ontvangen op twaalfde. 

Door alle directe verwijzingen naar mij uit de briefen te verwijderen ontstaat er denk ik een interessant beeld. Het wordt denk ik dan een soort biografie volledig uit briefen waar ik mij zelf uit heb verwijdert.

Eerst ben ik begonnen met verschillende vormen censuur plegen op de briefen. De strakke versie van censuur werkt voor mijn gevoel beter.

2000.10.png
2000.10.png
een brief aan -9.png

28 05 2021

-

Ik heb besloten om een selectie van de beste briefen te maken, die ik het mooist vindt en waarvan ik denk dat ze het best bij mijn concept passen.

De strakke strepen die ik eerder met fotoshop had toegevoegd heb aan de briefen heb ik door getrokken tot de rand. Zo kreeg het boek een meer geheel gevoel waar het eerder voelde als een verzameling in gescande briefen. Ook aan de boven kant van elke pagina een datum toegevoegd, ook om het structuur/als een geheel te laten zijn.

Als ik het boek nu lees komt het over als een bundel aan briefen aan een kleinkind  van een opa. En niet meer als briefen aan mij van mijn opa. 

bottom of page