09 09 2022

-

Digitale inspiratie bronnen:

'SOPHIE' is een Britse muziek producer en video kunstenaar, ze staat bekend om haar experimentele en grove elektronische muziek. Het nummer Faceshopping gaat naar mijn inzien over hoe we de complete controle krijgen over onze eigen presentatie met de technologie van nu. En hoe deze ultieme controle een commodificatie van het uiterlijk heeft gecreëerd. Dit spelen  met de performativiteit van gender en presentatie spreekt mij erg aan en zijn ook onderwerpen waar ik veel over na denk. Zoals: kan je meer jezelf zijn nu we met nieuwe  digitale bewerking je uiterlijk naar eigen voorkeur aan kan passen of wordt je er juist minder je zelf door hier door?

'Scan the world'  is een 3D scan project met als doel de democratisering van kunst. Veel klassieke kunst slecht toegankelijk zowel om dat het in dure musea's staat of is gestolen uit het land van herkomst. Door complexe 3D scans te maken en deze gratis online toegankelijk te maken krijgen veel mensen toegang tot deze eerder ontoegankelijk kunst. Vragen over wie de eignaars moeten zijn van kunst en de waarde die exclusiefe kunst heef staan bij dit project centraal.

12 09 2022

-

Voor het eerste onderwerp zijn we begonnen met 3D modeleren in rhino. Hier heb ik toevallig al een beetje ervaring in dus het oefenen ging mij erg gemakkelijk af.

In het programma zie ik meteen in hoeveel mogelijkheden 3D modeleren bied voor het maken van beeldend werk. Ik denk dat ik graag gebruik wil gaan maken van het programma voor mijn uiteindelijke beeldende opdracht na de herfst vakantie.

​​

18 09 2022

-

Voor mijn eerste beeldend werk leek het mij leuk om iets met modulairs te maken. Door meer maals een klein verbindings stukje te printen is mogelijk om snel een grote sculptuur op te bouwen.

Ik heb restmateriaal van een laser snijder project gebruikt en een verbindings element met drie ingangen geprint met de 3D printer. Gezamelijk vorm het een hele interresante geometrische vorm. Ik kan mij goed voorstellen dat ik dit nog op een grotere schaal zou kunnen herhalen, het heeft denk ik wel potentie.

19 09 2022

-

Het tweede onderwerp dat word behandeld zijn we begonnen met het leren van werken met een microbit. Een naar mijn inzien wel een handig programma zeker voor lessen. Maar ik moet zegen dat ik er moeilijk mee over weg kwam.

Voor mijn gevoel snapte ik de code taal het de heletijd net niet. Het werkte maar waarom het werkte had ik geen idee. Ik denk dat mijn voorkeur uit gaat naar een meer concretere en directe codeer taal dan deze wat meer gestileerde manier van coderen.

Het werken met een breadbord ging mij gelukkig wel weer een stuk makkelijker af. Vond het ook een prettige manier om via te werken.

12 09 2022

-

Voor een eerste robot wouden wij graag een soort van roemba achtig autotje maken. Die met een sensor kan zien of er voor hen een obstakel is en als dat het geval is de motor stoppen en de wielen draaien tot die weer naar voren kan rijden.

Dit bleek hellaas een stuk moeilijker dan gehoopt. Zowel in het fysieke bouwen van een robot met wielen die zowel op een x als y ass bewegen en in het coderen waar we het autonome aspect van de robot behoorlijk hadden onderschat.

Uit eindelijk lukte het om de de robot te laten rijden tot dat de sensor een obstakel ziet en dan te stoppen met rijden. Het draaien van de voorwielen is niet echt goed gelukt.

26 09 2022

-

Deze week zijn we bezig geweest met codering in P5,  waar ik eigelijk heel erg van genoten heb. Ik vindt een heel leuk medium om in te werken en je bent constant van alles aan het ontdekken.

 

Het coderen in deze taal staat mij ook meer aan dan via microbit. Naar mijn gevoel heb veel beter grip op wat ik aan het doen ben. Ik zie dit ook zeker als iets dat ik zou kunnen gebruiken tijden de grote opdracht na de herfst vakantie.

De code.

2 10 2022

-

Van wegen een dokters afspraak had ik helaas weinig tijd op de vrijdag om een complexe code te schrijfen. Het bewegende oog uit de opdrachten heb ik de extra mogelijkheid gegeven om ook rood te worden als je met de muis in het oog prikt.

Het was nog wel een redelijk obstakel om het muis detectie element in de code in de vorm van een rondje te krijgen maar dat lukte met behulp van een vector functie.

De code.

7 10 2022

-

Deze les werd er gewerkt aan beweging en soft robotics ik heb helaas geen foto's omdat ik eerder weg ging omdat ik graag een aantal lezing wou bijwonen die gegeven werden bij G10.

 

Ik heb met betrekking tot dit vak twee lezing bij gewoont; een over kunst en digitale reproductie en een over transhumanisme en ethiek. Beiden waren erg inspirerend, vooral de ethische vraag stukken rond om transhumanisme trokken mij erg aan. Bijvoorbeeld: wanneer is ons lichaam niet meer ons lichaam als we het voor meer dan 50% hebben verrijkt met techniek? Eigen identiteit, authenticiteit en lichamelijke modificcatie zijn ook thema's waar ik zelf veel mee bezig ben.

 

Xeon, S. (2018, April 4). SOPHIE — Faceshopping. YouTube. Retrieved September 18, 2022, from https://www.youtube.com/watch?v=es9-P1SOeHU&feature=youtu.be

scan the world.jpeg

H., A. (2021, 23 april). Scan the World and its Open Source 3D models of Cultural Artifacts. 3Dnatives. Retrieved September 18, 2022, van https://www.3dnatives.com/en/scan-the-world-open-source-3d-models-of-cultural-artifacts-230420215/

WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.37.00.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.41_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.41.11 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.41.10.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.38.02.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.38.02 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 11.37.18.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-21 at 13.04.17.jpeg

IDEEEN LIJST:

-gender generator

-'sims' stijl customizable primair geslacht

-'sims' stijl costumizeble secondaire geslacht

-3D scan gender lichaam verschillen

-visualizatie van het gender verschil in het brein

-3D onderzoek voorkeur eigen borst vorm

-onderzoek platische chirugie technieken

-manifest voor het plastische (chirugishe) lichaam

-radicale lichamelijke autonomie

-3D animatie geslachts operatie's

-3D animatie plastiche chirugishce technieken

-plastiche chirugie als kunst

-de schoonheid van vleeskunst

21 10 2022

-

Het zijn geen 25 ideeën, maar ik ben wel heel zeker over de kwalitiet van alle ideeën en dat vindt ik belangrijker. Elk idee is een concept dat ik mezelf zou kunnen zien uit voeren.

De drie onderwerpen die mij het meest aanstaan zijn: 'sims' stijl customizable primair geslacht, 3D onderzoek voorkeur eigen borst vorm & 3D animatie geslachts operatie's. Een tekst waar ik deze thematiek meer uit probeer te diepen is hier te lezen.