top of page

09 09 2022

-

Digitale inspiratie bronnen:

'SOPHIE' is een Britse muziek producer en video kunstenaar, ze staat bekend om haar experimentele en grove elektronische muziek. Het nummer Faceshopping gaat naar mijn inzien over hoe we de complete controle krijgen over onze eigen presentatie met de technologie van nu. En hoe deze ultieme controle een commodificatie van het uiterlijk heeft gecreëerd. Dit spelen  met de performativiteit van gender en presentatie spreekt mij erg aan en zijn ook onderwerpen waar ik veel over na denk. Zoals: kan je meer jezelf zijn nu we met nieuwe  digitale bewerking je uiterlijk naar eigen voorkeur aan kan passen of wordt je er juist minder je zelf door hier door?

'Scan the world'  is een 3D scan project met als doel de democratisering van kunst. Veel klassieke kunst slecht toegankelijk zowel om dat het in dure musea's staat of is gestolen uit het land van herkomst. Door complexe 3D scans te maken en deze gratis online toegankelijk te maken krijgen veel mensen toegang tot deze eerder ontoegankelijk kunst. Vragen over wie de eignaars moeten zijn van kunst en de waarde die exclusiefe kunst heef staan bij dit project centraal.

12 09 2022

-

Voor het eerste onderwerp zijn we begonnen met 3D modeleren in rhino. Hier heb ik toevallig al een beetje ervaring in dus het oefenen ging mij erg gemakkelijk af.

In het programma zie ik meteen in hoeveel mogelijkheden 3D modeleren bied voor het maken van beeldend werk. Ik denk dat ik graag gebruik wil gaan maken van het programma voor mijn uiteindelijke beeldende opdracht na de herfst vakantie.

​​

18 09 2022

-

Voor mijn eerste beeldend werk leek het mij leuk om iets met modulairs te maken. Door meer maals een klein verbindings stukje te printen is mogelijk om snel een grote sculptuur op te bouwen.

Ik heb restmateriaal van een laser snijder project gebruikt en een verbindings element met drie ingangen geprint met de 3D printer. Gezamelijk vorm het een hele interresante geometrische vorm. Ik kan mij goed voorstellen dat ik dit nog op een grotere schaal zou kunnen herhalen, het heeft denk ik wel potentie.

19 09 2022

-

Het tweede onderwerp dat word behandeld zijn we begonnen met het leren van werken met een microbit. Een naar mijn inzien wel een handig programma zeker voor lessen. Maar ik moet zegen dat ik er moeilijk mee over weg kwam.

Voor mijn gevoel snapte ik de code taal het de heletijd net niet. Het werkte maar waarom het werkte had ik geen idee. Ik denk dat mijn voorkeur uit gaat naar een meer concretere en directe codeer taal dan deze wat meer gestileerde manier van coderen.

Het werken met een breadbord ging mij gelukkig wel weer een stuk makkelijker af. Vond het ook een prettige manier om via te werken.

12 09 2022

-

Voor een eerste robot wouden wij graag een soort van roemba achtig autootje maken. Die met een sensor kan zien of er voor hen een obstakel is en als dat het geval is de motor stoppen en de wielen draaien tot die weer naar voren kan rijden.

Dit bleek helaas een stuk moeilijker dan gehoopt. Zowel in het fysieke bouwen van een robot met wielen die zowel op een x als y ass bewegen en in het coderen waar we het autonome aspect van de robot behoorlijk hadden onderschat.

Uit eindelijk lukte het om de de robot te laten rijden tot dat de sensor een obstakel ziet en dan te stoppen met rijden. Het draaien van de voorwielen is niet echt goed gelukt.

26 09 2022

-

Deze week zijn we bezig geweest met codering in P5,  waar ik eigenlijk heel erg van genoten heb. Ik vindt een heel leuk medium om in te werken en je bent constant van alles aan het ontdekken.

 

Het coderen in deze taal staat mij ook meer aan dan via microbit. Naar mijn gevoel heb veel beter grip op wat ik aan het doen ben. Ik zie dit ook zeker als iets dat ik zou kunnen gebruiken tijden de grote opdracht na de herfst vakantie.

De code.

02 10 2022

-

Van wegen een dokters afspraak had ik helaas weinig tijd op de vrijdag om een complexe code te schrijven. Het bewegende oog uit de opdrachten heb ik de extra mogelijkheid gegeven om ook rood te worden als je met de muis in het oog prikt.

Het was nog wel een redelijk obstakel om het muis detectie element in de code in de vorm van een rondje te krijgen maar dat lukte met behulp van een vector functie.

De code.

07 10 2022

-

Deze les werd er gewerkt aan beweging en soft robotics ik heb helaas geen foto's omdat ik eerder weg ging omdat ik graag een aantal lezing wou bijwonen die gegeven werden bij G10.

 

Ik heb met betrekking tot dit vak twee lezing bij gewoond; een over kunst en digitale reproductie en een over transhumanisme en ethiek. Beiden waren erg inspirerend, vooral de ethische vraag stukken rond om transhumanisme trokken mij erg aan. Bijvoorbeeld: wanneer is ons lichaam niet meer ons lichaam als we het voor meer dan 50% hebben verrijkt met techniek? Eigen identiteit, authenticiteit en lichamelijke modificcatie zijn ook thema's waar ik zelf veel mee bezig ben.

 

Xeon, S. (2018, April 4). SOPHIE — Faceshopping. YouTube. Retrieved September 18, 2022, from https://www.youtube.com/watch?v=es9-P1SOeHU&feature=youtu.be

scan the world.jpeg

H., A. (2021, 23 april). Scan the World and its Open Source 3D models of Cultural Artifacts. 3Dnatives. Retrieved September 18, 2022, van https://www.3dnatives.com/en/scan-the-world-open-source-3d-models-of-cultural-artifacts-230420215/

WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.37.00.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.41_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.41.11 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.41.10.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.38.02.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 10.38.02 (1).jpeg
WhatsApp Image 2022-10-10 at 11.37.18.jpeg
WhatsApp Image 2022-10-21 at 13.04.17.jpeg

IDEEEN LIJST:

-gender generator

-'sims' stijl customizable primair geslacht

-'sims' stijl costumizeble secondaire geslacht

-3D scan gender lichaam verschillen

-visualizatie van het gender verschil in het brein

-3D onderzoek voorkeur eigen borst vorm

-onderzoek platische chirugie technieken

-manifest voor het plastische (chirugishe) lichaam

-radicale lichamelijke autonomie

-3D animatie geslachts operatie's

-3D animatie plastiche chirugishce technieken

-plastiche chirugie als kunst

-de schoonheid van vleeskunst

21 10 2022

-

Het zijn geen 25 ideeën, maar ik ben wel heel zeker over de kwaliteit van alle ideeën en dat vindt ik belangrijker. Elk idee is een concept dat ik mezelf zou kunnen zien uit voeren.

De drie onderwerpen die mij het meest aanstaan zijn: 'sims' stijl customizable primair geslacht, 3D onderzoek voorkeur eigen borst vorm & 3D animatie geslachts operatie's. Een tekst waar ik deze thematiek meer uit probeer te diepen is hier te lezen.

11 11 2022

-

Ik heb met Loes nog maals gekeken de mogelijkheid voor maken van een interactief programma. In P5 kan ik een programma schrijven die foto's inlaat van mijn 3D modellen wanneer er de gebruiker sliders beweegt, zo behoud ik wel een interactief element.

Omdat de piemel en de vagina niet heel veel op elkaar lijken ben ik opzoek gegaan naar tussen vorm zodat ik die kan gebruiken tijdens de transformatie. Zo vond ik dat de zwellichamen (vooral het interen gedeelte) nog erg veel gelijkenissen heeft, daarom ben deze ook gaan modelleren.

Ik heb ook printjes gemaakt van de piemel en vagina, maar deze spreken mij niet heel erg aan.

18 11 2022

-

Na weer vele uren youtube tutorials en nog eens velen uren worstelen met blender heb ik nu ook het animatie onderdeel van blender onder de knie. Ik heb mij vooral gefocust op transformatie elementen en camera paden.

De kwaliteiten van de 3D vorm komen veel beter naar buiten als de camera er om heen draait. Maar bij het maken van de transformatie tussen de twee zwellichamen kwam de schoonheid van mijn concept heel goed naar boven. Het is abstract maar als nog herkenbaar en  heel intrigerend om naar te kijken. Ik ben erg blij met dit eerste resultaat en heb veel vertrouwen in de rest van dit project.

Er zitten helaas nog wel een redelijk aantal aan grafische fouten in de animatie waar van ik nog niet helemaal weet waarom ze er zijn. Ik heb heel wat geprobeerd om ze te corrigeren maar ik ben bang dat het aan de modellen ligt.

21 11 2022

-

Voor de tussentijdse presentaties had ik nog een concept gemaakt van hoe het interface dat ik wil maken er uit kan komen te zien. Ook al ben ik nu met de feedback die ik gekregen heb niet zo zeker meer over het programma wel mijn eind werk gaat worden. De animaties werden er geprezen en ik denk dat ik mij daar ook verder op wil gaan richten.

Meldrid gaf de opmerking dat het interessant is mijn onderzoek meer op de voorgrond te zetten. Dat lijkt wel idee want ik ben veel aan het onderzoeken op het moment maar ik weet niet zeker of mijn proces wel goed kan presenteren, dat lijkt mij een behoorlijke uitdaging. Maar dat is in iedergeval nu iets dat ik nog even lekker voor mezelf uit ga schuiven.

Ook denk ik dat ik toch voor de meer gladde versie ga qua esthetiek in plaats van de low poly stijl. Zeker in de transformaties is dat veel mooier.

28 11 2022

-

Ik heb een erg mooie bron gevonden die naar mijn inzicht het werk erg goed ondersteund en verrijkt. De door Foucault gepubliceerde memoirs van herculine barbin (een 19de 19e-eeuwse intersex vrouw) bevatten ook het dokters verslag van na haar dood waar in er geprobeert werd haar sekse te categoriseren. De des betrevende dokter analyseert het tweezijdige lichaam van herculine maar het lukt hem niet om tot een oordeel te komen.

Het is een verschrikkelijk interessante historische tekst waarin de fictiviteit van het binaire geslachts stelsel heel goed naar boven komt. In mijn artist stament wil ik gebruik maken van Foucault 'histories of sexulaties' en Butlers 'gender trouble' aangezien ze beiden herculine bespreken het sowieso twee boeken zijn die ik al een paar jaar heel dicht bij mij draag.

Ik worstel nog wel met de artist statment, om al mijn ideeën duidelijk in een tekst te krijgen vindt ik erg moeilijk.

05 11 2022

-

Waar ik al bang voor was bleek waar te zijn, er zaten echt veel ste veel fouten in mijn eerder modellen om een goede animatie mee te kunnen maken. Dus ik ben ik weer helemaal opnieuw begonnen, inmiddels ben ik wel eens stuk bekender met blender dus hopelijk versneld dat het proces en worden de modellen ook kwalitatief beter. Over de nieuwe zwellichamen ben ik erg tevreden.

Het duidelijk opschrijven van mijn ideeen blijkt nog wel een uitdaging. Ik heb nu een aantal keer met Meldrid naar de door mij geschreven teksten gekeken om ze meer toegankelijk te maken. Ook denk ik dat ik mijn ideeën ga opsplitsen over twee teksten, mijn artist stament en en tekst die ik wil exposeren naast mijn werk  waar ik meer de diepte in kan gaan.

16 12 2022

-

Mijn artist statment is af en hier te lezen. Hopelijk lukt het mij ook om in de andere tekst wat meer complexere ideeën te communiceren. Ik denk dat mijn werk erg goed ondersteund kan worden door een wat meer academische tekst die de lezer en ook tot denken doet zetten over de daadwerkelijke diversiteit van het sekse.

In de animatie is echt te zien dat het het waard was om nieuwe modellen te maken. Dat het niet helemaal perfect loop en dubbel is vindt ik niet erg, het maakt het een beetje abstract/fantasie vol. Ik ben alleen niet zeker of ik een statische of bewegende camera beter is, door de bewegende zie je wel beter de ruimtelijkheid van het model maar de transformatie is weer minder mooi. De snelheid is niet de definitieve snelheid.

23 12 2022

-

De waarde van de zwellichamen als basis element komt ook weer heel erg van pas nu ik ben begonnen met de met modelleren van de labia. Het is allemaal modulair en dat is super leuk om mee te spelen en ik denk dat dat het ook interessante beelden kan op leveren.

Ik heb mij beperkt tot alleen het maken van de labia minora aangezien naar mijn gevoel dat vaak het meest aanwezige element is van de vulva. Ik moet nog wel werken aan wat meer diversiteit in de labia's, door een hele reeks aan verschillende vormen te laten zien komt mijn concept denk ik beter naar boven.

06 01 2023

-

Door een heleboel meer labia's te maken lukte het mij om weer een mooie transformatie tussen de verschillende vormen te maken. De diversiteit van de verschillende genitaal vormen komen hier denk ik erg goed in naar boven, maar ook de schoonheid die het menselijk lichaam kan hebben. Ik laat de verschillende modellen elkaar op meerdere momenten overlappen en dat vindt ik net als bij de zwellichaam een erg mooi beeld op leveren.

Het combineren van beide transformaties die ik tot nut toe heb gemaakt leverde ook een erg spannend beeld. Het word zeer druk maar ik denk dat als ik de tijd neem voor de animatie en rustig laat bewegen dat het wel heel mooi beeld word. Ik wil er nog wel wat meer aan sleutelen want het nog net helemaal wat ik wil dat het moet zijn.

Ik wou ook nog een foto laten zien van de scene collection van mijn blender document (inmiddels bijna 200MB) waar ik momenteel in werk, om te laten zien hoeveel verschillende modellen ik gebruik voor het maken van een animatie.

31 10 2022

-

Ik heb besloten om mij te richten op een "sims" stijl semi customization van het primaire geslacht. Want ik verwacht niet dat het mij lukt om een daadwerkelijk interactieve 3D omgeving te creëren. Ik denk dat het wel meer mogelijk is om animatie te maken waar ik in kan laten zien hoe zon customization programma er uit zou moeten zien, daarom heb ik besloten om project in blender uit te werken.

Het was makkelijker gezegd dan gedaan om een nieuw 3D modellingsprogramma aan te leren. Maar ik moet wel zeggen dat ik na dat ik mij een maal bekend had gemaakt met blender dat ik het intuitive-er vind dan rhino.

 

Om gewoon te beginnen heb ik twee groffe modellen gemaakt van een piempel en een vulva. De lowpoly stijl vindt ik wel wat hebben het maakt het een game achtig.

Screenshot 2022-11-20 at 22.24.34.png
Screenshot 2022-11-20 at 21.22.32.png
Screenshot 2023-01-07 at 16.50.31.png
Screenshot 2023-01-07 at 16.48.51.png
WhatsApp Image 2023-01-07 at 19.56.21.jpeg
WhatsApp Image 2023-01-07 at 19.56.21 (1).jpeg
Screenshot 2022-11-20 at 22.57.47.png
WhatsApp Image 2023-01-08 at 12.56.50.jpeg
Screenshot 2023-01-08 at 13.15.25.png
Screenshot 2023-01-08 at 16.24.29.png
Screenshot 2023-01-08 at 16.29.33.png
Screenshot 2023-01-08 at 16.30.27.png
Screenshot 2023-01-08 at 16.55.40.png
bottom of page